عملکرد و وظایف شورا
سالهاست که هر چهار سال یکبار پای صندوق های رأی می رویم و به یکی از همسایه ها، دوستان، اقوام و یا آشناهای خودمان رأی می دهیم تا برای خودش اسمی دست و پا کند، چرا که او دیگر عضوی از شورای اسلامی روستاست، ولی آیا این اسم و رسم او برای امور اجتماعی روستا و زندگی شخصی ما نقش دارد یا داشته است؟
با این مقدمه میخواستم شما را با وظایف شورایی که ما به آنها رأی می دهیم و با انتخاب ما به کار مشغول می شوند یادآور شوم تا ببینم آیا آنچه را که وظیفه آنهاست به آن عمل شده یا یا خیر؟
، شورای چهارم با ترکیبی از نیروهای جوان و باتجربه و با داشتن تنوع تخصص مورد نیاز و با شعار پشتکار و ادعای استقلال در تصمیم ،از همان آغاز، خود را از سایر شورا ها ی پیشین متمایز کرد.
به گزارش خبرنگار باشگاه کشاورزان جوان، این شورا درطول یکسال گذشته بیش از30جلسه ی رسمی داشته است که در مقایسه با شورا ی دور قبل این شورا یک شورا ی پر تلاش و با انگیزه نشان داده است
و اما وظایف آنها طبق ماده 68 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
الف- نظارت بر حسن اجرای تصمیم های شورای اسلامی استان.
ب – بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارسائیهای موجود در روستا و تهیه طرحها و پیشنهادهای اصلاحی و عملی در این زمینه ها و ارائه آن به مقامات مسئول ذیربط.
ج – جلب مشارکت و خودیاری مردم و همکاری با مسئولین اجرایی وزارتخانهها و سازمانهایی که در ارتباط با روستا فعالیت میکنند و ایجاد تسهیلات لازم جهت پیشبرد امور آنها.
د – تبیین و توجیه سیاستهای دولت و تشویق و ترغیب روستائیان جهت اجرای سیاستهای مذکور.
هـ- نظارت و پیگیری اجرای طرحها و پروژههای عمرانی اختصاص یافته به روستا.
و – همکاری با مسئولان ذیربط برای احداث، اداره، نگهداری و بهرهبرداری از تأسیسات عمومی، اقتصادی، اجتماعی و رفاهی مورد نیاز روستا در حدود امکانات.
ز – کمکرسانی وامداد در مواقع بحرانی و اضطراری مانند جنگ و وقوع حوادث غیرمترقبه و نیز کمک به مستمندان و خانوادههای بیسرپرست با استفاده از خودیاریهای محلی.
ح – تلاش برای رفع اختلافات افراد و محلات و حکمیت میان آنها.
ط – ایجاد زمینه مناسب جهت اجرای مقررات بهداشتی و حفظ نظافت و تأمین بهداشت محیط.
ی – همکاری با نیروهای انتظامی جهت برقراری امنیت و نظم عمومی.
ک – ایجاد زمینه مناسب و جلب مشارکت عمومی در جهت اجرای فعالیتهای تولیدی وزارتخانهها و سازمانهای دولتی.
ل – جلب مشارکت و همکاری عمومی در انجام امور فرهنگی و دینی.
م – انتخاب فردی ذیصلاح به سمت دهیار برای مدت چهارسال براساس آییننامه مربوط و معرفی به بخشدار جهت صدور حکم.
تبصره- عزل دهیار با رأی اکثریت اعضای شورای اسلامی روستا که براساس آییننامه مربوط انجام میشود و به بخشدار جهت صدور حکم عزل اعلام میگردد.
دوستدارم شما نظرات خودتان را در مورد عملکرد شورای روستا و بخش ارسال کرده تا بتوان در مطلب بعدی به صورت جامع تر در مورد عملکرد آنها برای مردم روشنگری کنیم.
کلمات کلیدی :
» نظر